• امروز : شنبه, ۲۱ تیر , ۱۴۰۴

حاج قاسم من را به گردان تخریب برد

  • کد خبر : 5843
حاج قاسم من را به گردان تخریب برد

یک سالی با شهید حاج قاسم اصغری دمخور بودم. در سال ۱۳۶۴، تصمیم گرفتم برای چهارمین بار به جبهه بروم. به خانه حاج قاسم رفتم و گفتم که قصد دارم به گردان تخریب ملحق شوم. حاج قاسم بلافاصله و با همان روحیه پرنشاط و پرهیجانش، لباس پوشید و همراه من به اعزام انفرادی رفت. او […]

یک سالی با شهید حاج قاسم اصغری دمخور بودم. در سال ۱۳۶۴، تصمیم گرفتم برای چهارمین بار به جبهه بروم. به خانه حاج قاسم رفتم و گفتم که قصد دارم به گردان تخریب ملحق شوم. حاج قاسم بلافاصله و با همان روحیه پرنشاط و پرهیجانش، لباس پوشید و همراه من به اعزام انفرادی رفت. او مراحل اعزامم را پیگیری کرد و همه کارها را انجام داد. پس از اتمام کارهای اعزام انفرادی، هر دو نفرمان سوار قطار شدیم و به منطقه رفتیم. حاج قاسم من را به موقعیت الصابرین برد؛ همان مکانی که قبلاً توصیف کرده بودم.

جدایی و مأموریت حاج قاسم

پس از آن، حاج قاسم را دیگر ندیدم؛ زیرا وقتی به مقر رسیدیم، او برای مأموریت‌های شناسایی می‌رفت. دو تا سه ماه قبل از هر عملیات، نیروهای اطلاعات عملیات و تخریب برای شناسایی به مناطق مختلف اعزام می‌شدند.وظیفه تخریب این بود که راه عبور نیروها از میدان مین را بررسی و موانع را شناسایی کنند. آن‌ها حتی سنگرهای کمین دشمن را مشخص می‌کردند و کالک و نقشه‌های دقیقی از آرایش میدان مین و موانع می‌کشیدند. این نقشه‌ها شامل اطلاعاتی مانند فواصل مین‌ها، کیفیت آرایش آن‌ها، موقعیت سنگرهای اجتماعی، عمق میدان مین، و وضعیت دفاعی دشمن بود.

جزئیات مأموریت شناسایی

حاج قاسم و تیمش باید راه‌کارهای عبور نیروها را پیدا می‌کردند. تخریب‌چی‌ها وظیفه داشتند موانع دشمن را شناسایی کرده و عبور ایمن نیروها به آن طرف خاکریز را تضمین کنند. گاهی اوقات، محل‌هایی را که به‌عنوان معبر انتخاب می‌شد، بررسی می‌کردند. حتی چاشنی مین‌هایی که باید در مسیر معبر وجود داشت، بدون ایجاد تغییرات ظاهری در میدان مین، به‌دقت خارج می‌شد. هدف این بود که ظاهر میدان مین به هم نخورد تا دشمن در روز متوجه تغییرات نشود.

اگر در جریان این شناسایی‌ها، دشمن به حضور نیروهای ما پی می‌برد، آن منطقه کاملاً رها می‌شد. دلیل این حساسیت بالا، اهمیت غافلگیری در عملیات بود. پیروزی‌های نظامی ما عمدتاً بر پایه اصل غافلگیری شکل می‌گرفت. اگر غافلگیری وجود نداشت، یا شکست می‌خوردیم یا با تلفات بسیار زیاد مواجه می‌شدیم. حتی اگر پیروزی به‌دست می‌آمد، دستاورد بزرگی محسوب نمی‌شد.

مأموریت حاج قاسم

حاج قاسم نیز در این مأموریت‌های شناسایی شرکت می‌کرد. او مدت‌ها در میدان‌ها و پشت خطوط دشمن بود و من دیگر او را نمی‌دیدم. مأموریت‌های شناسایی او و تیمش، نقشی اساسی در موفقیت عملیات‌ها داشت و باعث شد تا نیروهای ما با کمترین تلفات و بیشترین غافلگیری به پیروزی برسند.

لینک کوتاه : https://khaledin.com/?p=5843
  • نویسنده : حاج مسعود میسوری
  • منبع : خالدین

خاطرات مشابه

10خرداد
مین‌گذاری ارتفاعات ملخ خور و کمک قاطر مشکی
ماموریت مین‌گذاری و پشتیبانی در ارتفاعات ملخ خور پاوه

مین‌گذاری ارتفاعات ملخ خور و کمک قاطر مشکی

25اردیبهشت
مبادا حفظ و صدور انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن را فراموش كنيد
وصیت نامه سردار شهید مرتضی اسماعیل زاده

مبادا حفظ و صدور انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن را فراموش كنيد

ثبت دیدگاه